-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8236 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا فرا گرفتن بحث اعتقادات واجب است؟ اگر چنين است، از چه راهي وارد شويم؟

مرحوم علامه حلي گفته است: همه علما بر لزوم معرفت پروردگار و نبوت و امامت و معاد اجماع كردهاند. براي لزوم و وجوب معرفت دلائلي ذكر شده است، از جمله: سپاسگزاري و شكر از منعم، به حكمعلامه حلي، شرح باب حادي عشر، ترجمه حسن مصطفوي، ص 19.

عقل و وجدان لازم است و چون سپاسگزاري متوقف بر معرفت منعم است، پس معرفت او لازم خواهد بود. پس بايد خداوند متعال را كه منعم حقيقي است، بشناسيم تا بتوانيم سپاسگزار او باشيم. آيات و روايات نيزهمان، ص 20.

به اين حكم عقل نظر دارد. براي هر يك از اصول اعتقادي، براهين و دلايل مختلفي ذكر شده است. سادهترين دليل براي خداشناسي كه براي همه قابل فهم است، برهان فطرت است، يعني ايمان به خدا در سرشت آدمي است. انسان به حسب فطرت، خود را موجودي وابسته مييابد. قرآن مجيد ميفرمايد: روزي خود را متوجه آيين خالص پروردگار كن، با همان سرشتي كه خدا مردم را بر آن سرشته است. از امام صادق عليهالسلام پرسيده شد:روم (30) آيه 30.

منظور از فطرت الهي چيست؟ حضرت فرمودگ منظور توحيد است.

اصول كافي، ج 2، ص 13 - 12.

امام صادق عليهالسلام در پاسخ به سؤالي كه درباره شناخت خدا شده بود فرمود: آيا هرگز كشتي سوار شدهاي؟ گفت: بلي. فرمود: آيا كشتي شكسته است، در جالي كه نه كشتي ديگري است كه تو را نجات دهد و نه شنا بلدي؟ گفت: بله. فرمود: آيا در آن جا تعلق قلب و خاطر به قادر و توانايي پيدا كردي كه تو را از آن ورطه خلاص كند؟ گفت: بلي. حضرت فرمود: همان الله است كه قادر است بر نجات دادن؛ آن جا كه نجات دهندهاي نيست و بر كمك كردن؛ آن جا كه كمك كنندهاي نيست.

بحارالانوار، ج 3، ص 41.

ذكر نعمتهاي الهي، معجزات پيامبران، امدادهاي غيبي، مطالعه در نظام آفرينش و پديدهها، شناخت واقعي و حقيقي از خود و نيازهاي خويش، تاريخ زندگي انسانهاي گذشته و مسايل و مشكلات انسانهاي امروزي و....

در تقويت مباني اعتقادي و شناخت پروردگار مؤثر است. پس از شناخت خدا، لازم است در اصول اعتقادي ديگر مانند: نبوت، امامت و معاد نيز تحقيق شود تا معرفت حاصل گردد.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.